El NIÑO QUE DOMÓ EL VIENTO ⛆⛆

 PETIT RESUM DE LA PEL·LÍCULA:

La pel·lícula tracta sobre un noi anomenat William, el protagonista, on el seu poble i ell s'havien d'enfrontar a un grapat de problemes, tant ecónomics com dels recursos de primera necessitat, degut a les inundacions causades per les fortes pluges. Però realment el "culpable" d'aquesta situació és tot un grup d'obrers que recompensava económicament a les famílies que els hi donaven les seves terres per talar els arbres. Van haver-hi moltes famílies que van caure en la temptació d'acceptar aquest tracte i degut això, a mesura que les pluges  augmentaven i els arbres disminuien la possibiltat de que hi hagués una inundació era cada cop més alta i provocava destrosses en les llars, les collites... Moltes famílies van ser víctimes de les inundacions i ja no es podien permetre comprar ni conrear l'aliment. També molts nens i nenes ja no podien assistir a l'escola, com en Willian,  i  s'havien de quedar a casa ajudant als seus pares a conrear. 

En William, tot i que tenia l'entrada prohibida a l'escola, entrava d'amagat a la biblioteca amb l'ajuda de la bibliotecària i del professor de biologia. A la biblioteca estudiava i buscava una solució per portar l'aigua als camps de conreu sense esperar a que plogués, perquè després de les inundacions es van produir llargs periodes de sequia. I així va ser, va aconseguir fer un molí de vent per produir electricitat i fer funcionar una bomba d'aigua per portar l'aigua de dins al pou cap els camps de conreu de les famílies de Malaui. 




PER QUÈ CREC QUE L'HEM VIST?


Crec que hem vist aquesta pel·lícula perquè té molt a veure amb l'assignatura de Tecnologia. Podríem dir que en William és un gran inventor ja que mostrava un gran interés en la construcció d'aparells electrònics i mostrava una gran facilitat en entrendre el seu ús, com es construien i com tornar-los a donar la vida, recarregar-los amb electricitat o amb la bateria d'unes piles. 


Gràcies als seus coneixemens sobre l'electricitat i la seva capacitat d'experimentar amb l'ajuda rebuda del poble i de les malaïdes escombraries que llançaven al camp van aconseguir tornar a donar-li vida al conreu. 


MALAUI:


La pel·lícula transcorre en un país africà anomenat Malaui, també escrit oficialment com a Malawi, un país interior situat al sud-est d'Àfrica. Antigament es deia Nyasalandia. 

 



Es troba entre els països menys desenvolupats i més  poblats del continent. L'economia està basada en l'agricultura, sobretot de subsistència, amb una població altament rural. El govern de Malaui depèn molt del suport exterior per cobrir les seves necessitats econòmiques. Aquestes necessitats i l'ajuda obtinguda han augmentat des de l'any 2000. El govern afronta grans reptes en el creixement de l'economia, educació, salut i protecció de l'entorn. Compta amb diversos programes de desenvolupament des de l'any 2005 que es concentren en els punts anteriors, i el país sembla estar millorant, amb grans avenços en els camps d'economia, educació i salut pels anys 2007 i 2008.

Té un baix índex d'esperança de vida i una taxa molt alta de mortalitat infantil. A més hi ha milers de casos de sida, que provoquen una disminució de forces de treball i l'augment de la despesa governamental.

Aquesta és la seva bandera i el seu escut:


  


LES MEVES ESCENES PREFERIDES:


Són poques les escenes que més m'han agradat i impactat perquè la veritat és que no em considero un gran fan de la pel·lícula però si que hi ha d'algunes que mereixen ser nombrades.

- Una de les escenes que més m'ha impactat és la mort del gos del William. Abans he de recordar que aquesta pel·lícula està basada en fets reals però no vol dir que pel mig hi hagi una mica de ficció. La mort del gos es provocada per la falta d'aliment i suposo que també per una barreja de cansament i de calor entre altres coses. Si aquesta mort és el que realment va passar, ens vol dir que encara que les coses siguin injustes encara ho poden arrivar a ser més, ensenyant-nos el dolor de perdre un amic en un mal moment i damunt d'un ésser viu que no tenia la culpa de res, mostrant-nos com és la nostra trista i injusta realitat. Però si la mort és pura ficció la trobo totalment innecessària, perquè  la pel·lícula ja té una mort i tota l'estona ens mostra una realitat molt dura. I quan les coses començaven a anar en bon camí crec que no feia falta afegir una altra mort perquè la pel·lícula fós un "dramon" total.




- L'altra escena que més m'ha agradat ha estat quan el pare del William entra en raó i li dona, després d'un milió d'anys, la seva bicicleta per fer funcionar el projecte que li proposava son fill. Aquesta escena ens ensenya la confiança sobre una figura paternal cap a son fill i crec que aquí l'havia de resaltar perqué és molt bonic i sempre hauria de ser així, i també a l'inrevés.



COM HAGUÉS ACTUAT DAVANT D'AQUESTA SITUACIÓ?


No tinc ni la més remota idea de com hagués reaccionat en una situació així!

Sempre que surto del llit tinc una emoció o una perspectiva del dia diferent llavors em costa una mica imaginar-m'ho. Però com això seria una situació diària crec (o espero) que em posaria a pensar i a intentar fer alguna cosa amb l'ajuda d'un grup de gent per acabar amb aquesta situació. Dubto que fós de la mateixa manera que aquest noi, perquè ara que tinc la mateixa edat que ell en la pel·lícula m'interesen altres coses que no pas la "producció d'energia" o "la construcció de les coses", però mai se sap, potser amb una situació extrema com aquesta m'hauria pogut interessar per a qualsevol cosa.




Comentarios

Publicar un comentario